Főoldal
Projektek
Rólunk / Stábunk
Impresszum
Támogatás
GY.I.K.
LETÖLTÉSEK
Fórumunk

Design By Asary © 2013 | HotRod Online Team | Hungary - Veszprém | 2006-

Elérhetőségeink

Hivatalos Oldalunk
(Itt a blogunkon is elérhetőek vagyunk továbbra is) Megjegyzés: Az egykori HRO Team, (HotRod Online Team) Jelenleg ezt a blogot használjuk hivatalos oldalunknak. Korábbi oldalainkkal kapcsolatos részletes információkat a rólunk részlegen olvashattok majd.

YouTube csatornánk

Asary csatornája

Asary twitch
twitch-adam753_hun.jpg
Joni csatornája

Menü

Impresszum
Stábunk
Szabályzat
Főoldal / Hírek
LETÖLTÉSEK

Partnereink

Fórumunk


Figyelem:
A blogon nem látható a HotRod Online Team Teljes eddigi tartalma, megtekintéshez kérlek látogass el a hivatalos oldalunkra!

Partnereink:

Separate thanks
Thank you very much!
Partnereink
Kiemelt Partnereink

Hababa.hu
2005-2016
Új elérhetősége:
doomszinkron.dotnest.com


Mozgi Studio


HalfHun-Team
HalfHun-Team blog


Magyarítások Portál


RETRO_HUN


GTA Hungary


Lambda Szinkroncsoport


Ajánló


GameStar.hu

Utolsó kommentek

Google

 

Látogatók

Flag Counter

GTA3 Szinkron (The Trilogy - D.E.) verzió, hiba, nem működik?

2022.03.20. 21:15 :: Asary


Sziasztok!
Akik frissítették a GTA Trilogy-t az 1.05-ös verzióra a GTA3 esetén tudunk róla hogy nem működik a szinkron!
Ahogy időnk engedi ennek megoldásán dolgozunk. - első körben szinte biztos voltam benne, hogy valószínűleg mappastruktúra / elérési útvonal változás léphetett fel. Ezért le is csekkoltam az új fastruktúrát.
Ki is próbáltam az aktuálissal, ám eredménytelennek bizonyult. (Érdekes mód egyéb "módok" mindenfajta különösebb probléma nélkül továbbra működnek és szépen be is olvassa a játék. Ezáltal a moddolás lehetősége továbbra is adott.)

Viszont a hanganyagok tekintetében az az érdekesség lép fel, hogy ha (teszteltem) megadok egy x (false) hibás útvonalat pl.: GTA3\Audio\Streams\ -- akkor lecsekkolom egy eszközzel amellyel a játékfájlokat detektálja helyesen hol van. (mert eközben a módokat is beolvassa) Ezzel is csekkoltam le hogy mik változtak a mappafelépítés tekintetébe. Elvileg ez lenne a helyes útvonal: *mód_neve* . Game\GTA3\Audio\Streams\ --és a hang assetek.
Korábban egyébként ezen útvonalon történt: ( *mód_neve*\Gameface\Content\GTA3\Audio\Streams\ )
Majd ha erről készítek egy pak fájlt és újra beolvastatom a játékfájlokat, valamiért hangok esetén nem a módot olvassa/játssza le a játék során, hanem az eredetit a gta.pak fájlból. Ami érdekes "újdonság"...

Igyekszem figyelemmel kísérni a gtaforums.com-ot, hátha valaki tud audio moddolásra valami megoldást 1.05 frissítést követően.
Korábban ezzel a verzióval tökéletesen működött: 1.14718 (1.0.0.14718)
Most az aktuális: 1.15284 (1.0.0.15284)
Mintha (a fent említett módon) változott volna a mappaszerkezet.. és egyenlőre nincs új tippem miért nem működik. Sok eshetőséget kipróbáltam már. Még próbálkozunk. Majd lehet kicsomagolom az egész gta.pak fájlt, hogy úgy is lássam tartalmilag.. hátha van benne valami amit a progi nem jelzett.

Ezért aki szinkronnal szeretné játszani a Definitive Edition-t azok vagy halasszák el (ha van rá lehetőségük) a februári javítás cunamit.
Amennyiben már megtörtént (és ajánljuk is hogy frissítsetek). Ez esetben viszont szíves türelmeteket kérjük míg a hiba orvoslása meg nem történik.
(Ugyanakkor ha valaki tudja a hibának okát, kérjük ne tartsátok magatokban. :) Szívesen vesszük és köszönünk bárminemű segítséget. - előnyben az Unreal Engine-ben jártas fejlesztők és modderek.)

Szólj hozzá!

GTA: The Trilogy The Definitive Edition - GTA3 Szinkron 1.00v

2021.12.22. 20:36 :: Asary


gta3-de_szinkron_logo.jpg

Sziasztok! Először is szeretnék mindenkinek Kellemes Ünnepeket Kívánni!

Sikerült átültetni a "klasszikus" alapjátékhoz készített szinkront a Definitive Edition verzióhoz. Az alább linken fogjátok tudni letölteni.
A későbbiekben bővebben írni fogok az ezt érintő esetleges változások kapcsán.

 

GTA3: Definitive Edition Magyar Szinkron

LETÖLTÉS

Szólj hozzá!

GTA: The Trilogy The Definitive Edition - GTA3 Szinkron?

2021.11.01. 21:27 :: Asary


Sziasztok! Bizonyára néhányotokban felmerült (ahogy Ákos is kérdezte) hogy a szinkront tervezem-e "áttenni" az új verziós (The Definitive Edition) GTA3-ba. Mivel ez egy elég összetett téma, így gondoltam írok egy posztot ide is mik az érzéseim/meglátásaim így előjáróba.

Én fejemben is megfordult ám egyből rendeztem is magamban ennek realitását. Az esetlegesen belefektetett energia/idő. Kétségtelen jó lenne, de nem tudom mennyire lesz az eredetihez képest módosítva. Szerintem az átvezető (cutscene) jelenetekhez és a hangok nagy részéhez úgy gondolom nem nyúltak. Esetleg az sfx fájlban lévő effektekhez készítettek új (kerék súrlódás, ajtó csukódás, robbanás) és egyéb "mellékes" ám feltételezhetően feljavított vagy teljesen újított változatot tettek bele. - viszont mint tudjuk egy-egy karakter hangját adó színész azóta sajnos elhunyt. Így már csak azért is feltételezem hogy a beszédhangokhoz nem nyúltak különösebben és így időre az eredeti köré építették ahhoz hűen...

Játék motorját tekintve elődök anno Renderware-ra készült a trilógia 3 része meglehetősen hasonló szinte már-már megegyező fájlszerkezet és felépítést alkalmaztak különösen a GTA3 és a Vice City esetén, de a San Andreas sem sokban tér el.
Ezen téren nagy előrelépés következett be mikor is a Rockstar Games elkészítette megírta a saját motorját amely a GTA IV-nél debütált a RAGE Engine. Mélyebben nem is mennék bele milyen fizikai (Bullet) és milyen animációs AI (Euphoria, NaturalMotion) mocit használtak integráltak bele, mert nem ez a poszt lényege. Mindenesetre azért az is sokat elmond hogy anno a GTA V esetében visszább is butították valamelyest, ugyanis igencsak erőforrás igényesre és tán máig egyik legjobb fizikai/animációs rendszert kalapálták össze a GTA IV-be.

Mindenesetre a GTA V-öt követően meglepett, és én magam sokáig kételkedtem hogy a Rockstar Games az Unreal Engine-hez nyúlna (Félreértések elkerülése végett. Részemről az égvilágon semmi bajon az UE4-el sőt.. nagyon jó motornak tartom, ám ahogy egy szakmabelitől is hallottam anno, ki játékot fejleszt vagy legyen szó akár Unity vagy bármely más engineről. Vagy valaki szakosodottan elmerül az alapvető optimalizálás világában is (occlusion culling, LOD-ozás, stb.) , megfelelően utómunkázni, időt szán rá. Zseniális produktumok jöhetnek létre. Vagy épp ellenkezője egy egy optimalizálatlan katyvaszt fog kiadni a kezei közül az illető. Két véglet sajnos.)
- viszont nem Indie stúdióról beszélünk én még bízom a Rockstar Games-ben (még ha le is passzolták a projektet a korábban nem túl jó portolásról elhíresült War Drum Studios stúdiónak később tán feledés reményébe nevet is változtattak Grove Street Games-re) ...

... ám nagyon úgy tűnik hogy mindez beigazolódott. Ez több szempontból is érdekes számomra, és úgy vélem ezzel igencsak meg fogják nehezíteni a modderek dolgát. - Vajon miért? :)

Mivel feltételezhetően Unreal Engine 4-es verzióra ültették át. Ami bizonyos tekintetben nem egyszerű (moddolás tekintetébe) különösen ha netán még encrypt-álják / titkosítják is a pak fájljait, buildelt archívumát. - hangokat tekintve meg kérdéses hogy bele lesz-e egyenest integrálva vagy használnak egyéb ("külső bankban" került-e tárolásra) + "audio mocit", (FMOD vagy Wwise) stb. Igencsak sanszos hiszen egy Open World játék tekintetében ahol rengeteg audiofájlt kell a játéknak kezelnie, több mint valószínű.
Nem tudom még fájlszerkezetileg felépítésben mennyire lesz megoldható...

- valamiért van egy olyan megérzésem hogy meg fogják nehezíteni a modderek dolgát. Ugyanis az utóbbi időben Rockstar Games és a kiadó Take Two amúgy is rá szállt néhány projektre és lelövették/leszedettek rengeteg módot. Feltételezhetően ezzel a nehezen moddolható kivitelezéssel is eleget akarják venni a módosítások lehetőségét.

Erről a GameStar-on is írtak anno: Egy 14 éves GTA San Andreas modot szedtek le a készítői a Take Two hadjárata miatt - GameStar

Egyenlőre zárszónak annyit tudok mondani hogy várjuk meg a játék megjelenését. - ugyanakkor igazság szerint nem volt és egyenlőre nincsen tervben (már ami a GTA3-at illeti) a szinkron átültetése "portolása".


Uptade 2021.11.11. - 18:17
Megnéztem ahogy várható volt Unreal Engine-es .pak fájlokat tartalmaz a játék, vannak UE4-es játékok melyeket még meg lehet buherálni... de ez meglehetősen változó. (Van hozzá toolom amivel majd talán ki tudom bontani megnézni miként vannak a fájlok), és (remélhetőleg nem titkosították.) majd idővel kiderül.
Jelenleg így fest felépítés tekintetébe:
GTA III - DE\Gameface\Content\Paks\gta.pak -- 4.2 GB // - ezt kell majd ki és visszafejteni, ebben van minden.


Update 2021.11.21. - 13:00
Ákos épp a minap értesített hogy Gargya Márknak köszönhetően sikerült megoldani a szinkron átültetését a Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition alá (a GTA3-hoz).
- Épp kezdtem volna magam is utána nézni (múlt hétvégén) gtaforums oldalán figyelemmel kísérni az ott zajló ötletelgetéseket (már ami az UE4-es moddolásának lehetőségét illeti, a gtaforums.com-on The Definitive Edition moddolásának mivoltját, lehetőségét. Részletek itt.), sajnos nem volt már időm. (Hétfőnként 17-től 21ig médiás tanfolyamra járok. A hétfőn reggel pedig előkészítettem a szobát, szétkaptam a gépet, egyenlőre szét van minden, szoba gép stb.. Ugyanis a héten villamos hálózatot újítjuk fel. Ezért nem vagyok gépközelben, így nem tudom egy darabig bekapcsolni a (munka/gaming) gépet, talán jövő hét Keddre tudok bővebb információval szolgálni a szinkron kapcsán.)
- Egy-két dolgot szeretnénk az Ákossal kijavítani / finomítani. - Ha minden flottul megy akkor kedden jelentkezem. Ennek menetéről és a továbbiakról. Egyeztetve Márkkal és Ákossal.

Teszt:

4 komment

Címkék: Trilogy Hungarian GTA Grand Theft Auto GTA3 Magyar Szinkron GTA3 Szinkron GTA3 HUN Magyarítás The Trilogy The Definitive Edition Definitive Edition

GTA: The Trilogy - The Definitive Edition Trailer - 2021.10.22.

2021.10.22. 16:55 :: Asary


GTA3-nak a 20. születésnapjára megérkezett a trilógia hivatalos előzetese amelyben immár játékmenetet is szemügyre vehetünk :)


Néhány cikk eme jeles nap alkalmából.:
10 dolog, amit talán nem tudtál a ma 20 éves Grand Theft Auto III-ról - ING Hungary
Húsz éve bűnözhetünk szabadon, autórádiót hallgatva - Telex.hu

Szólj hozzá!

Grand Theft Auto: The Trilogy - The Definitive Edition - 2021.10.08.

2021.10.08. 21:31 :: Asary


Ahogy sejthető volt ugyanis egy jó ideje pletyka tárgya lett miszerint a Rockstar Games háza táján munkálkodnak a GTA3 20. évfordulójára elérkezett a pillanat mikor is hivatalosan bejelentette a Rockstar Games, miszerint a hír valóban igaz. GTA triológia (GTA3, GTA Vice City, GTA San Andreas) "felújítást kap". Amely The Definitive Edition nevet kapta.

 

Szólj hozzá!

GTA3 mögött álló tervezését bemutató videó - 2021.10.08.

2021.10.08. 21:19 :: Asary


Szólj hozzá!

SoundForge Pro 13 & Humble Bundle - 2021.08.06.

2021.08.07. 00:40 :: Asary


Sziasztok!
Régen volt hír a Szinkron megjelenése óta, (volt némi negatív zendülés is miatta arról majd egy későbbi hírben említést teszek) pedig tervben voltak egykor még esetlegesen azt követő teendők de elmaradtak. Utóbbi időben egy esetleges új oldal létrehozásán gondolkoztam, de egyenlőre szintén elvetettem. Jelenleg Ákosnál működök közre minimálisan amolyan frontend jelleggel, az oldal megjelenése terén. Valamint egy esetleges új gyakoribb "blogolás" esetére a névváltoztatás és költözés is felvetődött bennem... erről is majd később.

Rátérnék a cikk létrehozásának főbb okára, (hátha esetleg valakit érint vagy érdekelhet)

Egy meglehetősen jó ajánlatra szeretném felhívni a figyelmeteket. Szintén HumbleBundle-al kapcsolatban (Fontos megjegyeznem hogy ez nem szponzorált tartalom! ..nekem semmiféle hirdetési szándékom és profitom sincs ebből/ezzel (sajnos), csupán egy "jó dealre, 'egy vissza utasíthatatlan ajánlatra' szeretném felhívni a figyelmet" :D )

Ugyanis a "Software Bundle" részlegen most az egykori Sonic Foundry majdan Sony, s azt követően immár Magix neve alatt továbbfejlesztett egyik klasszikus hangfeldolgozó/felvevő szoftvert a Sound Forge-ot (is) adják.
2016-17 körül "csapott le" több szoftverre is a Magix amellyel felvásárolta Sony rengeteg szoftverét (bizonyára sokak által ismert neves videószerkesztőt a Vegas-t is többek között. A Sony akkori DAW-ját az ACID-et stb.) többek közt így a Sound Forge-ot is.
Most nem mást kínálnak a csomagban mint szert tehettek a Sound Forge Pro 13-ra mindösszesen ~ €22 euróért (ami jelenlegi folyamban durván 8e Ft) Szerintem mindenképpen megéri beszerezni aki kicsit is foglalkozik hangszerkesztéssel/ feldolgozással. Mert ha csak azt vesszük hogy az eredeti forgalmazási ára (MSRP) "a gyártó által javasolt fogyasztói ár" az eredetileg majdnem közel $400 dolcsi helyett most durván €22 euró.

- Kétségtelen hogy nem a legfrissebb 15-ös verzióról van szó ám egy frissítésnek tökéletesen megfelel. Hiszen már új verzióval büszkélkedhet. (Majd meglátjuk milyen irányt vet az "új éra"/ Magix milyen irányba hatással fejleszti tovább.)

Mindenesetre ezen csomagban most az alábbiakat kaphatjátok:
• Sound Forge Pro 13
• coreFX Suite
• Samplitude Music Studio
• wizardFX Suite
• ACID Music Studio 11

Az összeget természetesen ez esetben is tetszés szerint meghatározhatjátok hogy mennyit kívántok a fejlesztők (Magix), vagy karitatív (jótékonysági szervezetek irányába) avagy az oldal HumbleBundle számára.
Itt zsákolhatjátok be a szoftvereket még mától (2021.08.06.) számítva kb. 2 hétig.
https://www.humblebundle.com/software/sound-forge-pro-hit-record-production-software

soundforge_image422.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: software szoftver audio program hang recording hangszerkesztő humble bundle Sony audio editor humblebundle Samplitude Magix SoundForge

süti beállítások módosítása