Főoldal
Projektek
Rólunk / Stábunk
Impresszum


Fórumunk

Design By Asary © 2013 | HotRod Online Team | Hungary - Veszprém | 2006-

Elérhetőségeink

Hivatalos Oldalunk
(Itt a blogunkon is elérhetőek vagyunk továbbra is)

YouTube csatornánk

Joni csatornája

Asary csatornája

Asary twitch
twitch-adam753_hun.jpg

Menü

Impresszum
Stábunk
Szabályzat
Főoldal / Hírek
LETÖLTÉSEK

Partnereink

Fórumunk


Figyelem:
A blogon nem látható a HotRod Online Team Teljes eddigi tartalma, megtekintéshez kérlek látogass el a hivatalos oldalunkra!

Partnereink:

Separate thanks
Thank you very much!
Partnereink
Kiemelt Partnereink

Hababa.hu
2005-2016
Új elérhetősége:
doomszinkron.dotnest.com


Mozgi Studio


HalfHun-Team
HalfHun-Team blog


Magyarítások Portál


RETRO_HUN


GTA Hungary


Lambda Szinkroncsoport


Ajánló
Méz Rádió


MegaDance Rádió


Utolsó kommentek

Google

 

GTA: The Trilogy The Definitive Edition - GTA3 Szinkron?

2021.11.01. 21:27 :: Asary


Sziasztok! Bizonyára néhányotokban felmerült (ahogy Ákos is kérdezte) hogy a szinkront tervezem-e "áttenni" az új verziós (The Definitive Edition) GTA3-ba. Mivel ez egy elég összetett téma, így gondoltam írok egy posztot ide is mik az érzéseim/meglátásaim így előjáróba.

Én fejemben is megfordult ám egyből rendeztem is magamban ennek realitását. Az esetlegesen belefektetett energia/idő. Kétségtelen jó lenne, de nem tudom mennyire lesz az eredetihez képest módosítva. Szerintem az átvezető (cutscene) jelenetekhez és a hangok nagy részéhez úgy gondolom nem nyúltak. Esetleg az sfx fájlban lévő effektekhez készítettek új (kerék súrlódás, ajtó csukódás, robbanás) és egyéb "mellékes" ám feltételezhetően feljavított vagy teljesen újított változatot tettek bele. - viszont mint tudjuk egy-egy karakter hangját adó színész azóta sajnos elhunyt. Így már csak azért is feltételezem hogy a beszédhangokhoz nem nyúltak különösebben és így időre az eredeti köré építették ahhoz hűen...

Játék motorját tekintve elődök anno Renderware-ra készült a trilógia 3 része meglehetősen hasonló szinte már-már megegyező fájlszerkezet és felépítést alkalmaztak különösen a GTA3 és a Vice City esetén, de a San Andreas sem sokban tér el.
Ezen téren nagy előrelépés következett be mikor is a Rockstar Games elkészítette megírta a saját motorját amely a GTA IV-nél debütált a RAGE Engine. Mélyebben nem is mennék bele milyen fizikai (Bullet) és milyen animációs AI (Euphoria, NaturalMotion) mocit használtak integráltak bele, mert nem ez a poszt lényege. Mindenesetre azért az is sokat elmond hogy anno a GTA V esetében visszább is butították valamelyest, ugyanis igencsak erőforrás igényesre és tán máig egyik legjobb fizikai/animációs rendszert kalapálták össze a GTA IV-be.

Mindenesetre a GTA V-öt követően meglepett, és én magam sokáig kételkedtem hogy a Rockstar Games az Unreal Engine-hez nyúlna (Félreértések elkerülése végett. Részemről az égvilágon semmi bajon az UE4-el sőt.. nagyon jó motornak tartom, ám ahogy egy szakmabelitől is hallottam anno, ki játékot fejleszt vagy legyen szó akár Unity vagy bármely más engineről. Vagy valaki szakosodottan elmerül az alapvető optimalizálás világában is (occlusion culling, LOD-ozás, stb.) , megfelelően utómunkázni, időt szán rá. Zseniális produktumok jöhetnek létre. Vagy épp ellenkezője egy egy optimalizálatlan katyvaszt fog kiadni a kezei közül az illető. Két véglet sajnos.)
- viszont nem Indie stúdióról beszélünk én még bízom a Rockstar Games-ben (még ha le is passzolták a projektet a korábban nem túl jó portolásról elhíresült War Drum Studios stúdiónak később tán feledés reményébe nevet is változtattak Grove Street Games-re) ...

... ám nagyon úgy tűnik hogy mindez beigazolódott. Ez több szempontból is érdekes számomra, és úgy vélem ezzel igencsak meg fogják nehezíteni a modderek dolgát. - Vajon miért? :)

Mivel feltételezhetően Unreal Engine 4-es verzióra ültették át. Ami bizonyos tekintetben nem egyszerű (moddolás tekintetébe) különösen ha netán még encrypt-álják / titkosítják is a pak fájljait, buildelt archívumát. - hangokat tekintve meg kérdéses hogy bele lesz-e egyenest integrálva vagy használnak egyéb + "audio mocit", (FMOD vagy Wwise) stb. Igencsak sanszos hiszen egy Open World játék tekintetében ahol rengeteg audiofájlt kell a játéknak kezelnie, több mint valószínű.
Nem tudom még fájlszerkezetileg felépítésben mennyire lesz megoldható...

- valamiért van egy olyan megérzésem hogy meg fogják nehezíteni a modderek dolgát. Ugyanis az utóbbi időben Rockstar Games és a kiadó Take Two amúgy is rá szállt néhány projektre és lelövették/leszedettek rengeteg módot. Feltételezhetően ezzel a nehezen moddolható kivitelezéssel is eleget akarják venni a módosítások lehetőségét.

Erről a GameStar-on is írtak anno: Egy 14 éves GTA San Andreas modot szedtek le a készítői a Take Two hadjárata miatt - GameStar

Egyenlőre zárszónak annyit tudok mondani hogy várjuk meg a játék megjelenését. - ugyanakkor igazság szerint nem volt és egyenlőre nincsen tervben (már ami a GTA3-at illeti) a szinkron átültetése "portolása".


Uptade 2021.11.11. - 18:17
Megnéztem ahogy várható volt Unreal Engine-es .pak fájlokat tartalmaz a játék, vannak UE4-es játékok melyeket még meg lehet buherálni... de ez meglehetősen változó. (Van hozzá toolom amivel majd talán ki tudom bontani megnézni miként vannak a fájlok), és (remélhetőleg nem titkosították.) majd idővel kiderül.
Jelenleg így fest felépítés tekintetébe:
GTA III - DE\Gameface\Content\Paks\gta.pak -- 4.2 GB // - ezt kell majd ki és visszafejteni, ebben van minden.


Update 2021.11.21. - 13:00
Ákos épp a minap értesített hogy Gargya Márknak köszönhetően sikerült megoldani a szinkron átültetését a Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition alá (a GTA3-hoz).
- Épp kezdtem volna magam is utána nézni (múlt hétvégén) gtaforums oldalán figyelemmel kísérni az ott zajló ötletelgetéseket (már ami az UE4-es moddolásának lehetőségét illeti, a gtaforums.com-on The Definitive Edition moddolásának mivoltját, lehetőségét. Részletek itt.), sajnos nem volt már időm. (Hétfőnként 17-től 21ig médiás tanfolyamra járok. A hétfőn reggel pedig előkészítettem a szobát, szétkaptam a gépet, egyenlőre szét van minden, szoba gép stb.. Ugyanis a héten villamos hálózatot újítjuk fel. Ezért nem vagyok gépközelben, így nem tudom egy darabig bekapcsolni a (munka/gaming) gépet, talán jövő hét Keddre tudok bővebb információval szolgálni a szinkron kapcsán.)
- Egy-két dolgot szeretnénk az Ákossal kijavítani / finomítani. - Ha minden flottul megy akkor kedden jelentkezem. Ennek menetéről és a továbbiakról. Egyeztetve Márkkal és Ákossal.

Teszt:

Szólj hozzá!

Címkék: Trilogy Hungarian GTA Grand Theft Auto GTA3 Magyar Szinkron GTA3 Szinkron GTA3 HUN Magyarítás The Trilogy The Definitive Edition Definitive Edition

GTA: The Trilogy - The Definitive Edition Trailer - 2021.10.22.

2021.10.22. 16:55 :: Asary


GTA3-nak a 20. születésnapjára megérkezett a trilógia hivatalos előzetese amelyben immár játékmenetet is szemügyre vehetünk :)


Néhány cikk eme jeles nap alkalmából.:
10 dolog, amit talán nem tudtál a ma 20 éves Grand Theft Auto III-ról - ING Hungary
Húsz éve bűnözhetünk szabadon, autórádiót hallgatva - Telex.hu

Szólj hozzá!

Grand Theft Auto: The Trilogy - The Definitive Edition - 2021.10.08.

2021.10.08. 21:31 :: Asary


Ahogy sejthető volt ugyanis egy jó ideje pletyka tárgya lett miszerint a Rockstar Games háza táján munkálkodnak a GTA3 20. évfordulójára elérkezett a pillanat mikor is hivatalosan bejelentette a Rockstar Games, miszerint a hír valóban igaz. GTA triológia (GTA3, GTA Vice City, GTA San Andreas) "felújítást kap". Amely The Definitive Edition nevet kapta.

 

Szólj hozzá!

GTA3 mögött álló tervezését bemutató videó - 2021.10.08.

2021.10.08. 21:19 :: Asary


Szólj hozzá!

SoundForge Pro 13 & Humble Bundle - 2021.08.06.

2021.08.07. 00:40 :: Asary


Sziasztok!
Régen volt hír a Szinkron megjelenése óta, (volt némi negatív zendülés is miatta arról majd egy későbbi hírben említést teszek) pedig tervben voltak egykor még esetlegesen azt követő teendők de elmaradtak. Utóbbi időben egy esetleges új oldal létrehozásán gondolkoztam, de egyenlőre szintén elvetettem. Jelenleg Ákosnál működök közre minimálisan amolyan frontend jelleggel, az oldal megjelenése terén. Valamint egy esetleges új gyakoribb "blogolás" esetére a névváltoztatás és költözés is felvetődött bennem... erről is majd később.

Rátérnék a cikk létrehozásának főbb okára, (hátha esetleg valakit érint vagy érdekelhet)

Egy meglehetősen jó ajánlatra szeretném felhívni a figyelmeteket. Szintén HumbleBundle-al kapcsolatban (Fontos megjegyeznem hogy ez nem szponzorált tartalom! ..nekem semmiféle hirdetési szándékom és profitom sincs ebből/ezzel (sajnos), csupán egy "jó dealre, 'egy vissza utasíthatatlan ajánlatra' szeretném felhívni a figyelmet" :D )

Ugyanis a "Software Bundle" részlegen most az egykori Sonic Foundry majdan Sony, s azt követően immár Magix neve alatt továbbfejlesztett egyik klasszikus hangfeldolgozó/felvevő szoftvert a Sound Forge-ot (is) adják.
2016-17 körül "csapott le" több szoftverre is a Magix amellyel felvásárolta Sony rengeteg szoftverét (bizonyára sokak által ismert neves videószerkesztőt a Vegas-t is többek között. A Sony akkori DAW-ját az ACID-et stb.) többek közt így a Sound Forge-ot is.
Most nem mást kínálnak a csomagban mint szert tehettek a Sound Forge Pro 13-ra mindösszesen ~ €22 euróért (ami jelenlegi folyamban durván 8e Ft) Szerintem mindenképpen megéri beszerezni aki kicsit is foglalkozik hangszerkesztéssel/ feldolgozással. Mert ha csak azt vesszük hogy az eredeti forgalmazási ára (MSRP) "a gyártó által javasolt fogyasztói ár" az eredetileg majdnem közel $400 dolcsi helyett most durván €22 euró.

- Kétségtelen hogy nem a legfrissebb 15-ös verzióról van szó ám egy frissítésnek tökéletesen megfelel. Hiszen már új verzióval büszkélkedhet. (Majd meglátjuk milyen irányt vet az "új éra"/ Magix milyen irányba hatással fejleszti tovább.)

Mindenesetre ezen csomagban most az alábbiakat kaphatjátok:
• Sound Forge Pro 13
• coreFX Suite
• Samplitude Music Studio
• wizardFX Suite
• ACID Music Studio 11

Az összeget természetesen ez esetben is tetszés szerint meghatározhatjátok hogy mennyit kívántok a fejlesztők (Magix), vagy karitatív (jótékonysági szervezetek irányába) avagy az oldal HumbleBundle számára.
Itt zsákolhatjátok be a szoftvereket még mától (2021.08.06.) számítva kb. 2 hétig.
https://www.humblebundle.com/software/sound-forge-pro-hit-record-production-software

soundforge_image422.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: software szoftver audio program hang recording hangszerkesztő humble bundle Sony audio editor humblebundle Samplitude Magix SoundForge

1.00v

2020.12.25. 09:49 :: Asary


gta3_magyar_szinkron.png

LETÖLTÉS

 

GTA3 Magyar Szinkron 1 00v

Egyéb: Az általunk kiadott tartalom. "GTA3_Magyar_Szinkron_1-00v.rar" fájl ellenőrzéshez. - Ezek a hash fájlok a  fájlunk ellenőrzésére szolgálnak. Lefuttatásukhoz másold be az oldalról letöltött GTA3_Magyar_Szinkron_1-00v.rar -fájlal megegyező helyre majd futtasd le hash fájl valamelyikét. Amennyiben 0 hiba, akkor az általunk kiadott fájlal megegyezik. Fontos hogy csak az általunk közzétett fájlt töltsétek le/használjátok. Egyéb helyről beszerzett anyagokért mi felelősséget nem vállalunk.
md5: 77b76058ea23140fc1833f4b3e6dbbd2
sha: 4956a02fe7e0b8a0f042bf5a36a0d9c9a0974087
sha256: 86f0e040c70d1c511e34f32d6b56c9f5cf15851c9e19a3b0ddab61572291a8f9

Mint pl. (mint az alábbi képen)

gta3_magyar_szinkron_1-00v_file_teszt.jpg

Szólj hozzá!

100% - Elkészültünk, Publikáció hamarosan!

2020.12.23. 18:30 :: Asary


Sziasztok!
Örömmel jelentem be hogy az összes hanganyaggal elkészültünk. Újravett hanganyagok szempontjából is.
Idő kérdése és elérhető lesz a szinkron, kis türelmeteket kérjük.

Ezúton is nagyon szépen köszönöm a türelmeteket!
Szeretném megköszönni ezúton is a Mozgi Studió vezetőjének Kollár Ákosnak és Kő Gergelynek hogy segédkeztek a szinkron létrejöttéhez. Nélkülük nem jöhetett volna létre ezen formájában.

Hatalmas köszönet ezúton is Haramura Katalinnak, Szabó Lucának hogy elvállalta Maria szerepét, File Csabának, Kő Gergelynek, Hollós Tamásnak, Baráth Áronnak, Tokos Árpádnak! Mindenkinek kivétel nélkül akik hangjukat adták vagy bármely módon segítették a szinkron létrejöttét! Hamarosan frissítésre kerül bővebb információkkal a Projektek részleg.

Végezetül Kellemes Ünnepeket Kívánunk mindenkinek, sikerekben Boldogságban és különösen Egészségben gazdag új esztendőt kívánunk mindenkinek!


 

Állapota: (100%)

Szólj hozzá!

Címkék: beszéd sound Magyar Letöltés Hangok Voice Hungarian GTA Grand Theft Auto GTA3 Magyar Szinkron GTA3 Szinkron dubbing GTA3 HUN GTA3 Magyar GTA Szinkron Magyarítás

süti beállítások módosítása