Főoldal
Projektek
Rólunk / Stábunk
Impresszum
GY.I.K.
LETÖLTÉSEK
Fórumunk

Design By Asary © 2013 | HotRod Online Team | Hungary - Veszprém | 2006-

Elérhetőségeink

Hivatalos Oldalunk
(Itt a blogunkon is elérhetőek vagyunk továbbra is) Megjegyzés: Az egykori HRO Team, (HotRod Online Team) Jelenleg ezt a blogot használjuk hivatalos oldalunknak. Korábbi oldalainkkal kapcsolatos részletes információkat a rólunk részlegen olvashattok majd.

YouTube csatornánk

Asary csatornája

Asary twitch
twitch-adam753_hun.jpg
Joni csatornája

Menü

Impresszum
Stábunk
Szabályzat
Főoldal / Hírek
LETÖLTÉSEK


Partnereink



Figyelem:
A blogon nem látható a HotRod Online Team Teljes eddigi tartalma, megtekintéshez kérlek látogass el a hivatalos oldalunkra!

Egyéb infó: 2020-at követően hamarosan névváltozás és saját blog indítása. (Ez a HRO Team blogja) továbbra is élni fog. Viszont hamarosan változások lesznek melyről bővebben majd egy cikkben számolok be.

Partnereink:

Separate thanks
Thank you very much!
Partnereink
Kiemelt Partnereink

Hababa.hu
2005-2016
Új elérhetősége:
doomszinkron.dotnest.com


Mozgi Studio


HalfHun-Team
HalfHun-Team blog


Magyarítások Portál


RETRO_HUN


GTA Hungary


Lambda Szinkroncsoport


Ajánló


GameStar.hu


Utolsó kommentek

Google

 

Látogatók

Flag Counter

Egy korszak vége - 2016 Augusztus

2016.08.11. 14:39 :: Asary


Sziasztok!
A mai nap fogalmazódott meg bennem a gondolat, hogy itt az ideje egy bizonyos "korszakot" lezárni. Hogy ez alatt mit is értek hamarosan kitérek a részletekre.
Ezen időszak amely közel 1 évtizedet foglal magába, - sajnos gyorsan elrepült az idő és magam is meglepődök, igen immár közel 10 éve. Most kitérhetnék mindenre mi is történt ezen időszak alatt, de ezt most nem teszem meg.

Sok dolog ha nem is egy időbeli hanem fokozatosan történő közrejátszásából született meg egyfajta intő jelként éreztem már a dolgot, hiszen ha csak arról ejtek szót (amiről rövidre sűrítve se tudnék) Így írnék róla azért pár szót;

Az oldalunkat tekintve már az idén újra nyitottuk volna, ha nem vágja tönkre a kedves aktuális tárhely szolgáltatónk (szerverland.hu) a karakterkódolást, már futna. Ugyanis az (ékezetes karakterek helyén szép káró ♦? � jeles fogadott) /Tettem is fel anno kérdést segítség reményében ez ügyben./ A gond az volt hogy a végső simításokat már félig élesben a tárhelyen végeztem, ez hiba volt. Arra gondoltam felteszem a tárhelyre már úgy se kellett sokat szórakozni vele, csak tartalmilag kiegészíteni, rendezni (ezt én 99%-ban helyileg szoktam WampServer-el, de gondoltam ha már nem kell sokat változtatni feldobom. Végül elég sok helyen rendezettebbé tettem, a korábbi állapothoz képest átláthatóbbá. Utólag rájöve mégiscsak a kis módosításból, több és több lett. Erre másnap az oldalon már krix-krax fogadott…

Helyre lehetne-e hozni? A válaszom igen. De őszintén szólva kissé belefáradtam az egészbe. Hogy valamibe energiát és szabadidőt fektetsz és egyik pillanatról a másikra elvész, kuka, újra előröl. Emellett már az csak hab lenne a tortán, hogy az(t) hozzá kell tennem oldalunkat hajtó motor sajnos elöregedett. A forráskód magját képező kód készítője (Nick Jones † 1973-2011) is sajnos elhunyt. Az oldalt hajtó motor mögött már nincs az a lelkes közösség ami anno jellemezte egy-egy fejlesztői közösséget. Ez mára majdhogynem kihalófélben van. (Tisztelet a még aktívaknak!)
Továbbá, akik látogatták a még jó öreg (első fórumunkat), amelyet az sgfórumnak köszönhettünk, az idei év (2016) Szeptemberében megszűnik, ezáltal a mi kis fórumunk is vele együtt elvész.

Emellett számos szolgáltatás szűnt meg szép csendben szembesülhettünk idén Áprilisban hogy pl. a GameStar fóruma is 'bezárt', (amelyről 1 cikket nem írtak) ami nem mellesleg 2003 óta, közel 13 évig várta a látogatókat.
Áprilisban a következő üzenet fogadta a látogatóikat:

/"Köszönjük az érdeklődésedet oldalunk iránt! Sajnos egy rossz hírrel indult a napunk :(
Egy váratlan hardver meghibásodás miatt elveszett a fórumunk adatbázisa, ami alapvetően nem lenne probléma, ilyen már korábban is előfordult. A gond ott kezdődik, hogy a mentésünk sajnos részleges volt, így nem sikerült visszaállítanunk a fórumot.
Higgyétek el, nekünk se könnyű döntés, hiszen olyan sok szép évet töltöttünk el közösen a fórumon, de arra jutottunk, hogy a sajnálatos módon nagyon lecsökkent érdeklődés miatt már nem indítunk újra nulláról egy teljesen új fórumot.
Tartsatok velünk továbbra is Facebookon, illetve a GSO-n, köszönünk nektek mindent!
Megértéseteket köszönjük!
GameStar.hu csapat"/

Ez ugyan minket különösebben nem érintett, csupán egy újabb jel, hogy egyszer minden véget ér.
Jó barátunk Hababa is az idei év folyamán bezárta a Hababa.hu-t (2005-2016), új elérhetősége Doom hírek kapcsán az alábbi címen érhetőek el: doomszinkron.dotnest.com

(...) Így most itt a blogunkon van az utolsó kapcsolattartási kapocs. Anno a fórumunk is egyfajta mentőövként szolgált abban az időben (2009-2010 körül), míg nem volt megbízható tárhely szolgáltatónk.

Az idő elrepült itt vagyunk 2016-ban, jelenleg a Blog.hu-nak köszönhetően a blogunk még fut. - Őszintén szólva ma már nincs bennem az a lelkesedés ami anno még általános iskolában. Emlékszem még 2004 körül kezdett el érdekelni  a honlap szerkesztés, talán ez volt az az időszak is amikor a bátyám beköttette a netet a gépére (kb ekkor tárult először elénk az internet világa). Amikor 7.-be és 8.ba, megkaptuk az első informatikai tankönyvünket. Ekkor érdeklődéssel figyeltem és (vettem volna a lehetőséget, ha tanították is volna a bent foglaltakat) ;)
Végül is helyette játszhattunk is, ami jó is volt anno a régi szép idők, amikor Péntek du. belehetett menni az infó terembe és együtt toltuk a "végzős nagyokkal" a MOHAA-t. :)

Kicsit elkalandoztam visszatérve az oldal szerkesztését illetően anno Jonival együttes erővel hoztuk létre az első oldalunkat a GTA3 Magyar Szinkron (Béta1) publikációjához.
Rengeteg dolog történt 2006-ban ami sok szempontból is emlékezetes (legalábbis számomra). Ekkor végeztem az általános iskolába. Az Augusztus 20.-a szintén emlékezetes pillanat volt Budapesten, arról nem is beszélve.
2006-ban rögzítettük Jonival az első Magyar hanganyagot a GTA3-hoz.

De most térjünk is vissza a jelenhez. (Sajnos ahogy öregszem egyre többet és többet mereng az ember a múlton) Jelen pillanatban a helyzet a következő; az oldalunk köszöni szépen jól van, de nem hiszem hogy már újra publikálásra kerül.
Anno készítettünk egy szinkront (amit nagyjából 95%-ban teljesítettünk is), ebből amit megosztottunk és akkori állapotokhoz képest elfogadható minőséget képviselt az amit a BÉTA4-ig publikáltunk. 25-40%, ennek nagy részét Joninak köszönhettük. Ennek a szinkronnak lesz egy lezárása hamarosan, amelynek publikációját már valószínűleg, itt a Blogunkon fogunk elérhetővé tenni számotokra. Továbbá YouTube-on adhatunk erről bővebb tájékoztatást, a feliratkozók közt korai hozzáférést vagy új Trailer esetén. Hogy lesz-e következő projekt; arra már nem tudok válaszolni, anno a GY.I.K. (Gyakran Ismételt Kérdések) részlegünk ezt is tartalmazta, így onnan idéznék:


/ " (...) erről még nem szeretné(n)k komolyabban beszélni. (...) Valamint sok mindentől függ hogy egyáltalán belevágunk-e. Nem csak csapatunk tagjainak hozzáállásától, de a körülményektől is… Ez furán hangozhat így kitérek néhány konkrétumra; pl. függ majd a projekt nagyságától is (a játék hanganyagának és karaktereinek mennyiségétől), hiszen nem szeretnénk olyan játékba fogni "egyedül" (csapatunk) amely sok szereplőt igényel. Mert ha a csapaton belül és egyéb módon még ha össze is tudnánk szedni + embereket még akkor sem biztos hogy elegendő lenne a karakterek mennyiségének kitöltésére.
Így mindenképpen az lenne a legcélravezetőbb hogy nyitunk a látogatók és más csapatok felé. Tehát szívesen közreműködnénk más szinkroncsapatokkal, (ha csapatunk "munkásságára" van igény). (…) Egy-egy technikai és logisztikai kivitelezés sem utolsó szempont, ami csakugyan közbe szólhat. Ezt (is) értem az előbb említett 'körülményektől is'. "/


Az "új" és volt korábbi fórumunkat bármikor beüzemelhetjük, így az még nincs kizárva. Ám ha megfigyeltétek itt a blogon is lehetőségetek lesz hozzászólni a bejegyzésekhez immár 2 lehetőség is adott, ha rendelkezel Inda profillal, továbbá a népszerű közösségi portálon keresztül történő hozzászólásra is lehetőség nyílik. Így szívesen állunk majd rendelkezésetekre.

Ha nem jön semmi se közbe, akkor hamarosan újra jelentkezünk!
Tisztelettel: HotRodOnline Team – Joni & Asary
Hungary, Veszprém - 2016.08.11.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hotrod-online.blog.hu/api/trackback/id/tr810261408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása